Ruim 125 jaar geleden woonde er een man Op de wal. Hij zag mogelijkheden om varend zijn brood te verdienen. Hij liet een schip bouwen en dat Skûtsje kreeg de naam Weagebrekker.

De Nederlands vertaling van deze Friese naam is Golfbreker. Deze inspirerende Oerpake (betovergrootvader) had net als ik de familienaam Oppewal. Familieverhalen hebben altijd invloed op je leven. Het geeft je bestaansrecht, waarop je zelf verder kunt groeien. Wat niet bij jou past mag je bij de ander laten. De liefde, warmte, wijsheid en inspiratie die ik heb meegekregen uit de wortels van mijn bestaan, wil ik graag doorgeven aan mijn drie inspirerende zonen. En ik zet het in mijn werk in om met betrokken aandacht te kijken naar wat jouw familieverhaal vertelt.

De eerste golven in mijn leven ontstonden al in de baarmoeder, daar waar al zoveel wordt gevormd. Dankbaar ben ik voor de golven in mijn leven. Door erop mee te bewegen en ze hier en daar te breken, heb ik mijn eigen ankerpunten helder. Van daaruit ben ik in staat om een liefdevolle verbinding aan te gaan met de kinderen en volwassenen in mijn werk.

Ik creëer een veilige plek waar iedereen spelend mag laten zien wat hen raakt. Mee mag blijven dragen en vergroten wat helpt en kracht geeft. En weg laten stromen wat doet bevriezen. Blijven staan, doorvoelen en leven zodat je niet meer hoeft te overleven.